Athena Sweet Athena


Για πρώτη φορά στην ιστορία του μπακλαβά, σας παρουσιάζουμε με περηφάνια έξι ποικιλίες μπακλαβά, εμπνευσμένες από διαφορετικές ιστορικές στιγμές και κουλτούρες, από την Περσία και τη Μέση Ανατολή, μέχρι τη Μεσόγειο.
Hikma

ΗΛΙΑΝΘΟΣ, ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ, ΜΑΣΤΙΧΑ, ΚΑΡΔΑΜΟ

Σοφία. Το αποκορύφωμα της Χρυσής Εποχής των Αράβων.

Φαντάσου σοφούς άντρες του 8ου αιώνα στη Βαγδάτη, να διαλέγονται για τον Αριστοτέλη και να σκετσάρουν για πρώτη φορά σύμβολα, τα νούμερα που όλοι χρησιμοποιούμε σήμερα. Μετά, κάνοντας διάλειμμα από την Άλγεβρα, να απολαμβάνουν ένα κομμάτι μπακλαβά, γεμισμένο με διάφορους καρπούς και αρωματισμένο με κάρδαμο και μαστίχα. Τι επανασύνδεση των συστατικών!

Spahan

ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ, ΡΟΔΟΝΕΡΟ, ΡΟΔΙ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ, ΚΑΡΔΑΜΟ

Το όνομα μίας αρχαίας περσικής πόλης, τόπο συγκέντρωσης του στρατού.

Φαντάσου ανθρώπους διαφορετικών αντιλήψεων στην τεράστια πλατεία Νας-Ε-Τζαχάν να ανταλλάσσουν την οπτική τους για τον κόσμο και να εμπορεύονται αγαθά. Άκου τους να επαινούν τις διαφορετικές εναλλακτικές του αρωματισμένου με ροδόνερο μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης, δαμάσκηνο και ρόδι. Μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμα και τις πιο μικρές διαφορές!

Melike

ΧΟΥΡΜΑΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΟ, ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΡΔΑΜΟ

Η Γυναίκα Ηγέτης. Ο Κυβερνήτης της Αυτοκρατορίας. Ένα Βασίλειο ή μία Κουζίνα.

Φαντάσου τις πανίσχυρες γυναίκες στη Μεσοποταμία και το Λεβάντε, ή εικονικά οπουδήποτε στον κόσμο σε όλες τις στιγμές της Ιστορίας, να παραγγέλλουν από τα καραβάνια και τα καταστήματα να τους φέρουν το καλύτερο φαγητό. Ακολούθησέ τους όπως ετοιμάζουν ένα μεγαλειώδη μπακλαβά με χουρμάδες, σοκολάτα, αμύγδαλό και κάρδαμο. Διαφεντεύουν τις επιθυμίες μας!

Diwan

ΚΑΡΥΔΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΟ, ΣΤΑΦΙΔΑ, ΣΟΥΣΑΜΙ

Βιβλίο, Συμβούλιο, Συλλογή Ποιημάτων, Άνετος Καναπές. Ίδια λέξη.

Φαντάσου τις παλιές εποχές στη Μέση Ανατολή, όταν τα βιβλία ήταν τόσο σπάνια, που η λέξη βιβλίο σήμαινε και τα σημαντικά πρόσωπα που μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν αλλά και ον καναπέ που κάθονταν. Μετά τους υπουργούς και τους Βεζίρηδες ήρθαν οι ποιητές και ο λόγος ταξίδεψε από την Ανατολή στη Δύση. Ο λόγος είναι σαν τις συνταγές. Το νόημα βρίσκεται στα συστατικά. Και αυτά εξελίσσονται, ακριβώς όπως και ο μπακλαβάς!

Amir

ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΟ, ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ο Ευγενής Κυβερνήτης. Ο Ευσεβής Διοικητής.

Φαντάσου αναβάτες αραβικών αλόγων που κυνηγάνε με τη βοήθεια των γερακιών τους. Φαντάσου επικεφαλής κρατών, αρχηγούς λαών, πάτρωνες των δρόμων του εμπορίου από την Άπω ως την Εγγύς Ανατολή. Άνθρωποι που τρώνε μόνο ότι ευχαριστεί τις αισθήσεις τους και αναπληρώνει τις δυνάμεις τους. Το επιδόρπιό τους είναι σε ίδιες δόσεις παραδοσιακό και εξωτικό: ένα χρυσό, τραγανό κομμάτι μπακλαβά με μούρα, φουντούκι, αμύγδαλο και μαύρη σοκολάτα.

Palmyra

ΣΥΚΟ, ΒΕΡΙΚΟΚΟ, ΜΗΛΟ, ΑΜΥΓΔΑΛΟ, ΜΕΛΙ

Ένα χωνευτήρι στο σταυροδρόμι της Μεσοποταμίας.

Φαντάσου μία πόλη που έχει σημαδευτεί από το εβραϊκό παρελθόν της, τα Αιγυπτιακά ταφικά μνημεία της, Έλληνες πολιτικούς, Ρωμαϊκή διοίκηση και αραβική κινητικότητα. Τα ίχνη δύο εκατομμυρίων ετών γεμάτα κακουχίες, μεγαλεία, παρακμή και αναγέννηση. Όλα αυτά τα χρόνια, καραβάνια περνάνε συνέχεια από τα εδάφη της και ξαποσταίνουν στους κήπους της. Υπάρχει καλύτερο δώρο για αξιωματούχους, εμπόρους και συμβούλους από ένα μπακλαβά, πλούσιο σε σύκο, βερίκοκο, μήλο, αμύγδαλο και μέλι;

Athena Sweet Athena Box

Για να συσκευάσουμε το προϊόν μας χρησιμοποιούμε μοναδικά κομψά κουτιά, που περιέχουν έξι, δώδεκα ή 24 κομμάτια μπακλαβά, ξεχωριστά συσκευασμένα, ώστε να μπορεί ο καθένας να απολαύσει ένα και να αφήσει τα υπόλοιπα στη συσκευασία τους για αργότερα.

Αν χρειάζεστε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη συσκευασία των προϊόντων μας (καθαρό/μεικτό βάρος, διαστάσεις κτλ.) κατεβάστε τα αρχεία παρακάτω, ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@baklava.gr ή, εναλλακτικά, τηλεφωνήστε μας στο +30 26510 96300 σε ώρες και ημέρες γραφείου.